Livet som mor,  Skønhed/mode

Dårlig mor?

Alene-tid er noget, jeg virkelig mærker og sætter pris på, efter jeg er blevet mor. Indtil for nylig, hvor Ellie startede i dagpleje, har denne tid været meget begrænset. Og uden at det skal lyde forkert, så nyder jeg virkelig, at jeg nu kan gøre ting, uden at det er nødsaget til at være, mens hun sover, og uden at det skal være med babyalarmen som min faste følgesvend. Det er ikke, fordi jeg ikke nyder at være sammen med mit barn, men jeg kan godt mærke, at jeg har mere overskud til at virkelig at være sammen og hygge mig med hende, når jeg også selv har mulighed for at gøre nogle andre ting i løbet af dagen, som fx at skrive indlæg til bloggen, få læst lidt op på studiet eller ordnet nogle ting i huset.

Her i efterårsferien har jeg haft Ellie hjemme, fordi dagplejeren har holdt ferie, og jeg kan godt mærke, at jeg er brugt på en anden måde, og at jeg ikke har det helt samme overskud, som de dage, hvor hun har været afsted i dagpleje. Jeg forsøger ellers at få presset lidt selvforkælelse ind, når det er muligt.

I går, mens Ellie tog sig en tiltrængt lur i barnevognen, gjorde jeg fx noget, som jeg også ofte gjorde, før jeg blev mor; jeg plejede min hud med et par ansigtsmasker. Planen var så, at jeg ville i bad, så snart nr. 2 maske skulle af. Og imens masken tørrede ind, spiste jeg lige et stykke Othellolagkage, som N havde været så fræk at tage med hjem fra arbejde (han kender mine svagheder for godt). Og da jeg så listede ud på badeværelset og klædte mig af, parat til at træde ind under bruseren, vågnede Ellie af sin lur (typisk timing!). Så jeg viklede et håndklæde rundt om mig og løb ud til barnevognen i håbet om, at jeg kunne nå at give hende sutten og få hende til at falde i søvn igen med lidt rokken frem og tilbage. Meeen nej! Hun var vågen og klar til at stå op. Så det lange bad, jeg havde haft i sigte – med hårkur og det hele – endte med at blive en lynhurtig brusetur, mens Ellie sad på gulvet med sit legetøj og så på.

Så altså, det er jo ikke, fordi der ikke er plads til at få lavet noget, når Ellie er hjemme, men jeg slapper bare ikke af i det på samme måde. Og uden at være nogen dårlig mor, tror jeg altså godt, jeg kan tillade mig at sige, at jeg glæder mig til, at hun skal i dagpleje igen fra i morgen. For når jeg har mere overskud, er jeg altså også en bedre mor. Sådan er det bare!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *