Livet som mor

Simpel og smuk borddækning


I forbindelse med min fødselsdag i år, valgte jeg at køre en helt simpel og stilren borddækning. Jeg pyntede for en gangs skyld ikke op med balloner, for jeg gad faktisk ikke gøre ret meget ud af det. Desuden tror jeg lidt, at jeg gemmer det store hurlumhej til børnenes fødselsdage i december. Både Lærke og Ellie fylder år til december, så vi får en travl og lettere presset december måned, især fordi jeg samtidig starter op på studiet igen. Men det skal selvfølgelig ikke gå ud over dem, for de skal ikke føle det, som om deres fødselsdage bliver gemt væk under julepynt og december-travlhed. De skal kunne se, føle og mærke, at det er DERES dag, og derfor kommer jeg ikke til at gå på kompromis med pynt og borddækning, når det bliver deres tur.

Jeg husker godt, hvor fedt det var, at have fødselsdag som barn. Dér følte man sig virkelig bare speciel, og det var en dag, man så frem til med længsel og glæde. Og det er da stadig i dag en begivenhed, jeg forbinder med en særlig og hyggelig stemning. Men det kan på ingen måde sammenlignes med, da man var barn. Især efter jeg selv er blevet mor kan jeg godt mærke, at min egen fødselsdag ikke føles helt så speciel længere. Jeg synes, det er rart at blive forkælet og med gaver og opmærksomhed fra dem, jeg holder af. Men jeg glæder mig mere til børnenes fødselsdage, end jeg gør til min egen, fordi jeg godt ved, hvor speciel en dag, det er for dem, og jeg vil så gerne give dem nogle dejlige minder at se tilbage på.

For Ellies vedkommende er fødselsdage endnu ikke noget, hun forbinder med kage, gaver og balloner. Men det skal jeg i hvert fald nok sørge for, at det bliver 🙂 Og jeg skal da da gerne indrømme, at jeg har taget hul på planlægningen og allerede lavet en liste med en ting, som vi skal have købt ind. Jeg er udmærket klar over, at hun ikke selv vil kunne huske sin 1-års fødselsdag, men som mor kan jeg mærke, det betyder MEGET, at der bliver godt mere ud af hendes dag. Hun skal kunne mærke, at det er en helt særlig dag, også selvom hun slet ikke forstår, hvad det betyder endnu.

Jeg kan i hvert fald med garanti sige, at det ikke er sådan her, bordet vil se ud til Lærkes og Ellies fødselsdage i december. Der skal skrues max op for det hele, og jeg er ret sikker på, at væggen bagved bliver dækket til med balloner. Stay tuned…

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *