Livet som mor,  Personlig udvikling

Jeg har taget navneforandring

I har måske bemærket, at bloggen har skiftet navn fra det tidligere By Louise L til Louise Sophia. Og forklaringen er ret ligetil – jeg har nemlig taget navneforandring og kan dermed ikke længere kalde mig for Louise L men rettere Louise S, fordi jeg har taget N’s efternavn. Samtidig har jeg tilføjet et mellemnavn – Sophia – samme navn, som vores datter Ellie er blevet døbt. Ergo hedder bloggen nu Louise Sophia.

Det var egentlig en ret impulsiv beslutning, som jeg tog et par uger inden Ellies dåb. Jeg har ellers hele tiden sagt, at det ikke betød noget for mig, at hun ikke kom til at hedde det samme som mig, da jeg alligevel regner med, at N og jeg en dag skal giftes en dag. Og dog… var det som om, da vi kom tættere på, at det faktisk betød noget alligevel… Ikke så meget dét, at hun får mit oprindelige efternavn, men at jeg deler samme efternavn med hende. Derfor valgte jeg at skifte navn og deler nu BÅDE mellemnavn og efternavn med vores datter.

Årsagen til valget af mellemnavn skal ikke findes i nogen familie- eller historiemæssig sammenhæng. Det har bare hele tiden været et ønske fra min side, at Ellie skulle have et mellemnavn, som ikke skulle være et af vores efternavne men i stedet et selvvalgt ét – af den simple grund, at vi så kunne finde et, der går fint i spænd med hendes for- og efternavn, og som generelt bare er et navn, jeg/vi godt kan lide. På N’s side har de et mellemnavn, som går igen hos kvinderne, og denne “fremgangsmåde” er jeg faktisk ret vild med. Oprindeligt ville jeg også gerne have haft dette navn til at gå igen hos vores datter. Problemet er bare, at navnet ikke lyder godt i forlængelse af det navn, vi har valgt til hende. Og tro mig, det var ikke nogen nem opgave at blive enige om et fornavn! Jeg forsøgte ellers LÆNGE og IHÆRDIGT at overbevise N om det navn, som sted højest på min ønskeliste, nemlig Nora – en kamp som jeg til sidst måtte opgive. Han var ikke til at rokke ud af stedet!

Så kunne man måske tænke, at Ellie da bare kunne hedde Nora til mellemnavn, meeeen nej… N bryder sig VIRKELIG ikke om det! Og selvom han har ladet det være helt op til mig at finde et mellemnavn, er han altså ikke helt ligeglad med, om det indebærer Nora eller ej. Valget endte i stedet med at falde på Sophia, som er et navn, jeg altid har været ret vild med, og som jeg samtidig synes passer rigtig godt ind.

I det hele taget er jeg SÅ glad for det navn, vi har valgt til hende. Og selvom det ikke endte med at blive det fornavn, jeg først havde haft i tankerne, så kunne det ikke være mere rigtigt til vores datter – vores vidunderlige, smukke, dejlige Ellie.

Vi er godt klar over, at vi ikke ligefrem har valgt det nemmeste navn at stave til Ellie, og derfor har jeg også for nyligt tilføjet dette navneskilt på væggen over en kommode på hendes værelse. Bogstaverne, som er lavet i egetræ, er købt på på Villavejen.com, hvor jeg også tidligere har købt et par ting, heriblandt et navneskilt til Ellies dør og et sløjfe-formet spejl til at hænge over puslebordet (er på tilbud lige nu) .

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *