Livet som mor

En helt særlig dag♡

I dag for præcis 2 måneder siden holdt vi barnedåb for Ellie. Det var en ganske særlig dag for vores lille familie med gode minder at se tilbage på. Men grundet omstændighederne, som jeg skrev lidt om i forrige indlæg, så har jeg simpelthen ikke fået delt billederne med jer fra den skønne dag.

Selve dåben fandt sted i vores lokale kirke, mens resten af festlighederne foregik hjemme hos os selv. Pga. Corona og forsamlingsforbuddet, som på dette tidspunkt lød på max 10 personer kunne vi ikke holde den fest, vi oprindeligt havde tiltænkt, med mere end 50 gæster. Derfor endte det med kun at blive den nærmeste familie, så vi kunne holde festen i eget hjem.


Ellie tog det virkelig pænt i kirken. Da præsten hældte vand på hendes hoved var hun mere optaget af selv at røre ved vandet i døbefonten, at hun nærmest ikke ænsede det. Og bagefter faldt hun i søvn i mine arme og sov resten af højtideligeden. Da gudtjenesten var ovre, fik vi skudt en masse billeder af Ellie sammen med os, hendes bedsteforældre og faddere (Niels’ og mine søstre).


Se lige de to altså😍 Lærke er simpelthen den absolut bedste storesøster for Ellie – hun er så meget mere, end vi overhovedet havde turdet håbe på. Og Ellie så simpelthen bedårende ud i sin dåbskjole, som jeg fik syet hos en lokal syerske ud af min egen konfirmationskjole. Jeg ønskede ikke en gigalang én af slagsen, så jeg fik syersken til at lave den i en lidt kortere model, end man ser de fleste dåbskjoler. Og til sløjfen valgte jeg en støvet mørkelilla farve.


Hvad angår mig selv havde jeg valgt en hvid bluse med flæser og en lyslilla nederdel i silkelignende stof, og håret blev stylet med bløde krøller med glattejernet. Jeg var lykkelig over, at det lykkedes mig at få styr på både håret og tøjet til festen. For at det ikke skal være løgn stod jeg i den værst tænkelige hårkrise blot få dage før dåben. Jeg havde nemlig besluttet mig at forkæle mig med en stor omgang hos frisøren – noget jeg havde set frem til siden graviditeten. Men det endte med en total misfarvning af mit hår hos en tydeligvis overbooket frisør, der heller ikke havde den fornødne tid til at rette op på det efterfølgende (se billederne her). Til mit store held fandt jeg en frisør i Esbjerg, som havde tiden og ressourcerne til at hjælpe mig ud af krisen, og jeg endte med et rigtig flot og tilfredsstillende resultat.Da vi var færdige i kirken tog vi hjem til os selv, hvor vi dagen forinden havde pyntet flot op med balloner og borddækning. Det meste af festpynten var bestilt på festissimo. Jeg havde købt MASSEVIS af balloner i rosa og guld nuancer, de fleste af dem fyldt op med helium (købt i Bauhaus), og inde i stuen ved buffetbordet og gavebordet hang Ellies navn skrevet med balloner i rosaguld på væggen. På væggen over gavebordet hang desuden en masse små billeder af Ellie fast med klemmer i en lang snor… alt sammen købt på festissimo.

Som et godt råd kan jeg klart anbefale at købe noget såkaldt Hi Float til at fylde i ballonerne, der skal helium i (dog ikke folieballoner), således at de holder sig svævende i meget længere tid end de normale 5-6 timer for en almindelig latexballon. Vi var heldige at kunne låne noget fra en nabo, hvilket betød, at vi uden problemer kunne fylde ballonerne op og pynte op til festen dagen forinden. Ballonerne svævede fint igennem hele festen og mange af dem faktisk flere dage efterfølgende.


Til borddækningen havde jeg af vores nabo lånt noget rigtig fint service i mørkegrå og guld, så det matchede ind i det farvetema, jeg havde valgt til pynten, nemlig rosa, lilla og guldnuancer.  Selve bordpynten bestod af tyl, guldkonfetti, en blanding af lilla og rosafarvede servietter med guldprikker samt i2 glasvaser med de fineste evighedsbuketter, som blev købt og bundet hos Skads blomster. Bordkortene med billeder af Ellie er købt hjem fra smartphoto, hvor jeg også købte invitationerne til barnedåben.

Maden bestilte vi udefra, så vi ikke skulle stå med en masse tilberedning selv. Vi bestilte en lækker brunchmenu fra Brorsonsminde i Ribe, og vi var fuldt tilfredse med både kvaliteten og mængden af maden. Der var RIGELIGT til overs, men vi havde også bestilte til 19 personer, hvilket vi var – INKLUSIV 3 børn OG Ellie, som jo altså intet af det spiste… men hellere være på den sikre side. Og det var heller ikke værst med en lækker omgang rester af både brød, laks, tærte og kyllingesalat. Vi frøs noget af det ned efterfølgende, og det er ikke mere end et par uger siden vi spiste de sidste rester af tærten.


Ellie fik de fineste gaver, heriblandt bObles Donut, trunki kuffert, en natlampe, en kommode til værelset, en halskæde og et armbånd med plads til indgravering. Af os fik hun sin første billedbog, som jeg selv har designet med tekst og billeder fra hendes første måneder. Den er købt på smartphoto, ligesom flere andre items til dåben. Af kirken fik hun desuden sin første børnebibel.

Til eftermiddagskaffe var der kage, frugt og bægre med popcorn, hvilket var et hit hos børnene. Jeg havde bare bestilt nogle paptallerkner til kagen, så vi ikke skulle tænke på opvasken bagefter. Både tallerkner og popcornsbægre var fra festissimo. Kagen blev lavet af N’s kollega, og så tilføjede vi selv guldbogstaverne med Ellies navn, hvilket jeg synes var et rigtig fint touch til den. Det var en to-lags lagkage med hindbær- og chokolademousse overtrukket med lyserød marcipan, og den smagte virkelig lækkert.


Sidst på dagen lokkede jeg N til at tage nogle billeder af mig og Ellie. Det er ret sjældent, at jeg ellers er med på billeder, da det oftest er mig, der tager dem. Så derfor ville jeg gerne have taget nogle gode af mig og Ellie sammen. Jeg er virkelig glad for de billeder, der er kommet ud af det. Det er dejligt med nogle visuelle minder fra en dag, der uden tvivl vil blive gemt i hukommelsen – og i hjertet – som en ganske særlig dag♡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *