Hverdagsliv

Ellies 2. “første” jul

Glædelig jul allesammen! Jeg håber, I havde en skøn aften med dem, I har kær♡

Vi (N, Ellie og jeg) tilbragte juleaftens i selskab med min dejlige familie i Egebjerg. Det var en ganske rolig aften med lækker mad, god vin, hjertevarme smil, et hav af gaver og ikke mindst sang og dans (JA, vi DANSEDE om juletræet, mens vi sang – trods Corona-anbefalinger imod dette!).

Jeg ville faktisk gerne have haft et billede af både N, jeg og Ellie foran juletræet, men N blev ved med at udskyde i løbet af aftenen, så vi nåede det ikke, inden Ellie skulle i seng. Heldigvis var det lykkedes mig inden da at få ham overtalt til at tage nogle billeder af mig og Ellie.

Jeg har flere gange taget mig selv i at kalde det for Ellies første juleaften, selvom det faktisk slet ikke passer. I virkeligheden er det 2. gang, hun oplever juleaften, men det føles bare slet ikke sådan, fordi vi sidste år kun lige akkurat nåede hjem fra sygehuset med hende, og måske fordi det slet ikke var “meningen”, at hun skulle komme ud til os så tidligt. Vi regnede jo med et “2020 barn”, så da hun pludselig meldte sin ankomst 15 dage før termin (d. 21. december), var vi ikke helt forberedt på det. Og så var julen bare lidt mærkelig sidste år, fordi vi tilbragte så meget af den på sygehuset, og derfor tror jeg heller ikke helt, vi følte det, som om vi fejrede Ellies første jul. Desuden sov hun det meste af aftenen væk, så på mange måder var hun jo heller ikke rigtigt med til at fejre juleaften med os.

Dét kan man til gengæld godt sige, at hun gjorde i år! Hun havde en fest! Og den startede allerede fra morgenstunden, hvor vi nåede at hygge og udveksle gaver med storesøster Lærke, inden hun skulle hjem og fejre juleaften hos sin mor (det er hendes tur til at fejre jul med L i år). Vi har derfor valgt at starte en juletradition op, hvor vi hygger om morgenen, lægger vores julegaver til hinanden under træet og pakker dem op sammen. Når nu man ikke kan være sammen til juleaften, så er det faktisk rigtig hyggeligt at gøre det på denne måde.

Pigerne havde gaver til både N og jeg (som vi selvfølgelig hver især havde hjulpet dem med at købe), og så udvekslede Lærke og Ellie også gaver med hinanden. Lærke havde simpelthen valgt den absolut sødeste gave til Ellie – en julekugle med teksten “verdens bedste søster”! Hun bliver bare ved med at overraske i rollen som storesøster til Ellie. Hun er den kærligste og mest hjælpsomme storesøster, man kan forestille sig. Der skal helt sikkert nok komme et tidspunkt, hvor hun bliver træt af Ellie, men lige nu nyder de bare hinandens selskab, og det er SÅ skønt at være vidne til.

Da Lærke var blevet hentet af sin mor, pakkede vi bilen og kørte nordpå. Vi fejrede som sagt juleaften i Egebjerg sammen med min familie bestående af mine forældre, min 2 storesøstre, min svoger og niecer. Julemiddagen bestod af den traditionelle and og flæskesteg efterfulgt af ris a’ la’ mande til dessert.

Min niece M er simpelthen så forelsket i Ellie, så hende skulle der selvfølgelig også tages et billede med foran juletræet.

Dette billede af Ellie sammen med N viser SÅ tydeligt den energi og livsglæde, hun bringer ind i vores liv.

Ellie var næsten ikke til at holde fra gaverne, da først de var kommet under juletræet. Efter en hel måned med både adventskalendergaver fra farmor og farfar og weekendgaver fra julemanden, for ikke at nævne fødselsdagsgaver til både hende og Lærke, ja så har hun efterhånden godt regnet ud, at der er noget inde under papiret. Og så elsker hun at lege med båndet!

Se lige min fine julepige♡♡♡ Jeg er simpelthen så benovet over, hvor meget hun har udviklet sig på bare ét år! Det er vildt fascinerende og livsbekræftende at tage så stor del i en andens liv og udvikling. Hun er for alvor ved at udvikle sig til sin egen person – fyldt med sprudlende energi og et vanvittigt temperament, der (hvis hun lærer at bruge det rigtigt) kan føre hende virkelig langt her i livet. Jeg bobler af stolthed, når jeg ser på det lille menneske, altså!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *