Livet som mor

Min lille store pige

Denne uge har været Ellies første hele uge i dagplejen. Hendes første dag var torsdag i sidste uge, hvor jeg var med hende i en time, og fredag var hun af sted selv i en time. Denne uge har hun været i dagpleje både mandag og tirsdag 8-11, og onsdag til fredag fra 8 og indtil hun har sovet middagslur. Hun har klaret det uvurderligt flot – og hun er hverken pylret, når jeg afleverer eller henter hende.

I mandags (første gang hun var af sted i tre timer) modtog jeg dette lækre billede fra dagplejemoren. Det varmer mit hjerte at se, hvor godt hun hygger sig♡

Hun virker generelt til at trives, både i dagplejen og herhjemme, og dét på trods af, at vi faktisk sideløbende med hendes opstart i dagplejen har kørt en kold tyrker på hende i forhold til mælken. Hun får nemlig ikke længere mælk i løbet af dagen, men kun en enkelt flaske om aftenen inden sengetid og så en flaske igen på et tidspunkt i løbet af natten. Og hun sover faktisk bedre og mere roligt nu, end hun har gjort i længe. De første nætter var lidt hårde, men det er blevet gradvist bedre i løbet af ugen. Samtidig er hun begyndt at spise meget mere fast føde i løbet af dagen, hvilket vi havde svært ved at få hende til før. Men eftersom hun ikke længere får flaske, er hun naturligvis også mere sulten.

Alt i alt er hendes opstart i dagpleje gået lige efter bogen. Der er sikkert mange måder at gøre det på, men det lader til, at vi har valgt den helt rigtige taktik i forhold til Ellie. Og jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke også nyder lidt alene-tid i løbet af dagen. Det er rart at kunne tage sig et langt bad uden at have babyalarmen ved sin side, og skulle til at løbe ud midt i det hele for at give hende sutten. Det er ikke, fordi jeg synes, det er det fedeste at løbe udenfor dryppende med vand og svøbt ind i kun et håndklæde, især fordi vi bor lige ud til cykelstien 😀

Generelt bare det, at jeg kan blive færdig med de ting, jeg går i gang med, er en fornøjelse. Det har jeg det altså bare bedst med. Med det sagt, så går jeg også og tripper, når vi når hen på eftermiddagen, og jeg venter på beskeden fra dagplejen om, at hun er stået op fra sin middagslur… for dér mangler jeg at mærke hende i mine arme igen.

Det får jeg dog også rig mulighed for hele næste uge, hvor jeg holder Ellie hjemme fra dagplejen, da dagplejemoren holder ferie, og jeg synes ikke, hun skal i gæstedagpleje så tidligt efter sin opstart. Min plan er at forsøge at bevare nogenlunde samme rytme som den, hun er netop er kommet ind i, i løbet af hendes første uge i dagplejen. Vi skulle jo helst ikke til at starte fra scratch på den anden side af ferien igen. Det er heldigvis gået nogenlunde her hen over weekenden, og det skulle det gerne fortsætte med.

Håber I nyder weekenden♡

PS. Jeg er i fuld færd med at redigere en vlog fra Ellies første dage i dagplejen. Planen var, at den skulle have været uploadet til min YouTube kanal i går, men jeg er rendt ind i problemer med overførslen af nogle af videofilerne fra mit kamera, så derfor kommer den nok først ind i morgen formiddag.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *