Livet som mor,  Skønhed/mode

En snak om at prioritere sig selv

Jeg kan godt mærke, efter jeg er blevet mor, at der bliver brugt MANGE penge, men det er efterhånden sjældent på ting til mig selv. Og sådan skal det også være… Men samtidig gider jeg altså ikke være typen, der bare “falmer hen”, fordi jeg er blevet mor, og fordi der nu er noget, der er vigtigere end mig selv. Bevares, der ER virkelig noget, som er vigtigere end mig selv, men det er ikke ensbetydende med, at man skal skubbe sig selv til side hele tiden. Og med det mener jeg selvfølgelig ikke kun i form af at bruge penge på sig selv, men generelt at tillade sig at gøre noget godt for sig selv, hvad end det så kan være. Det kan være en nødvendighed for også at blive ved med at have overskuddet til at være den bedste mor, man kan være for sit barn/sine børn.

Jeg har derfor senest købt lidt nyt til makeup-pungen i form af dette læbekit fra Sephora. Selvom jeg ikke bærer læbestift lige så ofte, som før jeg blev mor, så er det stadig noget, jeg holder af at tage på, når der skal gøres lidt ekstra ud af mig selv. Og et par nude læber kan altså bare noget helt særligt, så da jeg faldt over denne fine samling af matte, nude nuancer, kunne jeg ikke holde pengepungen for mig selv.

Det fede ved, at jeg ikke så tit køber noget til mig selv mere, er, at det føles mere specielt, når jeg gør det. Faktisk kan jeg langt bedre nyde det nu, og den dårlige samvittighed står ikke og banker på over, at jeg har brugt for mange penge på mig selv (hvilket unægteligt ret tit har været sandheden). Selvfølgelig kunne jeg sagtens have brugt pengene på noget andet og mere nødvendigt, eller bare brugt pengene på noget til Ellie og Lærke, men lige så vel, som jeg ikke havde brug for nye læbestifter, så mangler de altså heller ikke noget.

At prioritere sig selv behøver altså ikke være nogen dårlig ting… Noget andet, som jeg fx er begyndt på for nyligt for netop at gøre noget, det er virkelig godt for MIG, er håndbold. Jeg har ikke spillet håndbold i 12 år, siden dengang jeg blev for syg af anoreksi og måtte stoppe. Dengang var håndbolden ikke nogen positiv ting for mig – jeg følte mig forkert både inde på og uden for banen, og jeg brugte det udelukkende som et middel til motion. Men sådan er det ikke i dag… Det giver mig SÅ meget positiv energi at være afsted til håndbold, både pga. den hårde fysiske træning men også det sociale, som jo faktisk er et vigtigt aspekt af håndbolden. Og selvom jeg ikke altid har lysten og overskud før træningen, så kommer jeg altid ud mere energi og glæde på den anden side. Og jeg vil i den grad vove at påstå, at sådan noget som det, er med til at gøre, at jeg kan være en bedre mor og bonusmor for Ellie og Lærke samt en bedre kæreste for Niller.

Hvad gør du, når du skal gøre noget godt for dig selv?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *