Livet som mor

Da jeg fandt ud af, jeg var gravid

Jeg har tidligere delt historien om, hvordan jeg fandt ud af, jeg var gravid med Ellie. Og her for nyligt faldt jeg over en dagbogsudskrift fra samme periode. Det synes jeg kunne være meget sjovt at dele med jer, så den får I lige her:

Kære Dagbog,

Jeg fandt ud at jeg er blevet gravid i går. Jeg tog 3 graviditetstest i løbet af dagen og 1 igen i nat, da jeg vågnede og skulle tisse. Jeg bliver ved med at tro, det er en fejl, fordi teststregen ikke er særligt tydelig. Men der står i testvejledningen, at selvom stregen er mindre tydelig, indikerer det stadig graviditet. Og desuden er min menstruation også forsinket, så alt tyder på, at jeg er gravid.

Jeg er selvfølgelig mega spændt, og jeg kan mærke på Niels, at han er det samme. Jeg kunne slet ikke vente med at fortælle ham det, så jeg overraskede ham i går, da jeg kom hjem fra shoppetur og frisør i Esbjerg. Jeg havde købt en jakke til ham og en babysmæk, hvorpå der står “Fars trold”, som jeg havde puttet i en af lommerne på jakken. Han blev glad, da han åbnede for jakken, men han blev HELT målløs, da jeg sagde til ham, der også var noget i brystlommen, hvorefter han fandt smækken frem. Han stirrede bare formålsløst på den og vidste nok ikke helt, hvad han skulle sige. Så efter et stykke tid, valgte jeg selv at bryde tavsheden med beskeden om, at jeg havde taget 2 positive graviditetstest. Han blev tydeligvis glad over nyheden. Det var faktisk rigtig rørende at se hans reaktion. Det bekræftede mig så meget i, at han bliver den helt rette far for vores kommende barn/børn. Åååh, hvor er jeg bare lettet og glad. Men selvfølgelig også lidt nervøs over, hvad der venter mig.

Jeg tror, det bliver monster svært for mig at skulle holde på den her hemmelighed over for min familie den kommende tid. Jeg håber så meget, at den første tid kommet til at gå hurtigt, så vi kan komme til scanning og forhåbentligt få gode nyheder, så vi kan begynde at dele overraskelsen med familie og venner. For shit, hvor har man bare lyst til at råbe det ud til Gud og hver mand! Jeg ved jo godt, at det er meget tidligt endnu, og der kan nå at ske rigtig mange ting, men det hele føles bare så dejligt og rigtigt. Og man har bare slet ikke lyst til at skulle holde det hemmeligt.
Faktisk lå jeg vågen længe i nat, da jeg havde været oppe og tisse og tage den 4. graviditetstest, fordi jeg lå og tænkte på alle de sjove måder, hvorpå man kan afsløre nyheden over for familien. Jeg kom på nogle rigtig gode idéer, som jeg tænker jeg lige vil vende med Niels. Nøj, hvor er spændt på deres reaktion. Jeg tror de bliver mega glade – og overraskede!

_____________________________________________________________________

Som nævnt i dagbogen var det ikke en hemmelighed, der var nem at holde på… Og der gik heller ikke længe, før vi løftede sløret for min graviditet over for familien. Vi delte nyheden med vores forældre i forbindelse med mors dag, hvor jeg havde købt et par søde bodies med små citater med henholdsvis “mormor” og “farmor” påtrykt. Både mine og Niels’ familie blev henrykte, og da vi en måneds tid senere afslørede nyheden for venner, var deres begejstring også stor. Det er virkelig noget, der giver mig et smil på læben at tænke tilbage på.

Det er simpelthen ikke til at fatte, at vores lille pige nu er 9 måneder gammel og oven i købet netop er begyndt i dagpleje. Jeg huske stadig tydeligt, hvordan jeg stod på et toilet i shoppingcentret Broen i Esbjerg (jeg kunne simpelthen ikke vente, til jeg kom hjem), da jeg tog den første graviditetstest). Da de to streger kom frem på displayet, blev jeg virkelig glad, og samtidig var jeg bange for at være for glad, for tænk nu, hvis det var en fejl. Men det var det ikke, og nu – mange måneder senere – har vi den dejligste datter med det lækreste smil og vildeste temperament.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *