Livet som mor,  Spiseforstyrrelse/recovery

Når vægten pludselig stiger voldsomt

Efter en meget begrænset vægtstigning i løbet af graviditetens første måneder, siger vægten nu pludselig +10 kilo! Jeg nærmer mig et rundt tal, som jeg ALDRIG før har været i nærheden af. Det er gået så stærkt, at jeg næsten ikke har haft tid til at opfatte det – herunder tid til at fordøje mine tanker omkring det.

Selvfølgelig ved jeg godt, at en større vægtstigning er forventelig under en graviditet, og der er faktisk mange ting, som vejer mere, end man måske lige går og tror. Det er jo ikke alene babyens vægt på sølle 3-4 kilo ved fødslen, som du tager på. Både livmoder, fostervand, moderkage og den ekstra blodvolumen, man får i kroppen, fordi kroppen nu også skal transportere ilt og næringsstoffer til et ekstra væsen, vejer temmelig meget til sammen, faktisk ca. 5-6 kilo.

I går var vi hos lægen til 2. graviditetsundersøgelse, og det var her, jeg måtte stå ansigt til ansigt med den vægtøgning, som jeg faktisk godt vidste, havde sneget sig ind på mig. Og lad os nu bare indse det; min appetit på livet (og MAD) er temmelig stor for tiden.


Jeg må jo bare erkende, at mine handlinger har konsekvenser. Og når jeg propper mere mad i munden end vanligt, ja så sætter det sig altså – og den slags ses på vægten. Og med min sunde fornuft ved jeg også, at det KUN er til babyens og mit eget velbefindende, at det forholder sig sådan. Der er nok også en grund til, at min appetit er steget. Jeg har den indstilling til min graviditet, at min krop i virkeligheden nok skal fortælle mig, hvad jeg (og dermed baby) har brug for.

Selvfølgelig ved jeg godt, at det ikke er hensigtmæssigt fx at leve af franskrødsmadder med nutella. Men jeg så længe jeg sørger for at spise varieret og også få en masse grønt, ja så er der heller ikke noget i vejen for, at jeg tillader mig også at fråde et lille stykke/en halv othellolagkage i ny og næ.

♡♡♡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *