Livet som mor

Mærkelige cravings under graviditeten?

Jeg bliver tit spurgt, om jeg har nogle af der graviditets-relaterede cravings, man hører så meget om… altså det der med, at der er en helt bestemt madvare, man simpelthen bare MÅ have, fx syltede agurker, appelsiner, hotdogs, spandauere, fastfood, anything really…

For mit vedkommende har mine madvaner ikke ændret sig betydeligt i forhold til før graviditeten. Hvis man da lige ser bort fra, at jeg de første 3 måneder af graviditeten nærmest ikke spiste andet end rugbrød, melon og koldskål… Men det var nok mere pga. nød end af lyst, fordi det var det eneste, jeg kunne klemme ned, og som ikke blot forstærkede den enorme kvalme, jeg døjede med 24/7 (hvorfor kalder man det overhovedet morgenkvalme??)

I løbet af graviditetens 2. trimester har jeg dog fået appetitten tilbage, og nu spiser jeg nærmest hvad som helst. Jeg har aldrig været kræsen, så det er der ikke noget nyt i. Den største ændring må nok siges at være, at mit forhold til kød er blevet mere anstrengt. Jeg har faktisk ikke den store lyst til det, medmindre det er hakket kød i form af fx kødboller eller frikadeller. Men en lækker bøf siger mig faktisk ikke det store… Og DÉT ligner ellers ikke mig!


Det er dog sjældent, at jeg oplever direkte at have lyst til noget helt bestemt. Jeg er egentlig bare meget madglad, som jeg altid har været. Som en undtagelse kan dog nævnes, at jeg de seneste dage har haft en ubærlig trang til Othello lagkage. Hvorvidt denne craving er graviditets-relateret er dog ikke til at sige. For jeg har altid ELSKET Othello-kage!

Uanset hvor trangen kom fra, endte jeg i hvert fald med at give efter for den, da jeg i går smuttede forbi Kvicklys bager på en tur gennem Broen (faktisk var jeg allerede klar til at kaste mig over én i torsdag, men de var udsolgt i både Kvickly og Føtex)… Okay…, indrømmet, jeg smuttede ikke blot tilfædeligt forbi – mit besøg var ganske målrettet. Jeg havde dog et andet ærinde i centret, som endte med at blive den perfekte anledning til at gå forbi bageren. Og til mit held var de oven i købet på tilbud! Så det var jo nærmest meant to be…

Det var også kun lige med nød og næppe, at jeg med største utålmodighed nåede at få skudt et par billeder til bloggen, før jeg satte tænderne i et stykke kage, da jeg kom hjem.

Var den så lige så lækker, som jeg havde håbet? JA, og faktisk bedre end det. Heldigvis for min samvittigheds skyld har jeg ikke fortæret kagen i al ensomhed, men delt den med min kæreste. Der er stadig lidt under en halv tilbage i køleskabet, men dér står den nok ikke ret meget længere. Han skal nok være heldig, hvis der er noget tilbage til ham, når han vågner over middag engang (han har været på arbejde i nat).

Det var lige lidt madrelateret graviditets-snak. Jeg har flere graviditetsrelaterede indlæg på vej, men hvis der skulle sidde nogen derude med bestemte ønsker til indhold, modtages de med kyshånd i kommentarfeltet under indlægget. Håber I får en herlig lørdag♡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *