Skønhed/mode,  Spiseforstyrrelse/recovery

Hvad rager det dig om mine bryster er ægte?

Nu er jeg efterhånden flere gange blevet spurgt, om jeg har fået lavet mine bryster. Jeg har sågar oplevet, at en fyr kom hen til mig i byen og spurgte som det første “hvad har du givet for dem?”. Da jeg svarede ærligt, at jeg ikke havde givet noget for dem, fnyste han bare og sagde: “det tror jeg ikke på”.

Billedresultat for new girl gifs

new girl douche GIF

Øøøøh… hvis det var en eller anden forskruet måde at forsøge at score mig på, så siger jeg pænt…

megan fox thanks GIF by New Girl

Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg bliver en smule harm over, at det er noget af det første, man bliver spurgt om. Jeg ved selvfølgelig godt, at de fleste fyre er fan af et sæt flotte bryster, og det må de også gerne være… Men de må altså godt lige TÆNKE sig om, før de siger deres tanker højt! Og i øvrigt, så vedkommer det slet ikke ham (som jeg lige har mødt!!), om jeg har fået lavet mine bryster eller ej.

Billedresultat for new girl gifs

Hvad var det overhovedet han ønskede at få ud af spørgsmålet? Hvis han synes, mine bryster var flotte, kunne han så ikke bare sige dét?? Det var, som om han forventede, jeg skulle indrømme, at jeg tog fejl og løj. “Ej, hov for søren, det havde jeg helt glemt. Nogle gange bliver jeg bare helt i tvivl, for de føles simpelthen så ægte”

new girl omg GIF by HULU

Min pointe er ikke så meget, at det betyder noget, om man har fået dem lavet eller ej. Jeg kender flere, som har fået lavet deres bryster eller har et ønske om det, og det er bestemt intet at være flov over. Man skal gøre med sin krop, som man selv har det bedst med. Men er det egentlig ikke lidt skræmmende, at det er blevet SÅ normalt at få lavet bryster, at fyre nærmest bare går ud fra, man har fået dem lavet?

Jeg er godt klar over, at de fleste fyre måske mener det som en kompliment. Men det ændrer altså ikke på, at jeg synes, det er et uforskammet spørgsmål – som var det det samme som at spørge om mit navn. Det er blot med til at holde den her utrolige kropsfiksering, vi er omringet af i vores samfund, ved lige, og i virkeligheden er det den del af det, som jeg hader allermest ved det. Jeg er en person med følelser, holdninger, værdier. Meget mere end mit udseende og mine bryster! Og hvorfor er det lige, det er så vigtigt at vide, om jeg har silikonebryster eller ej.

Hans uforskammede spørgsmål fik mig nærmest til at føle, at jeg burde skamme mig… Ikke fordi jeg mener, der er noget flovt over mine bryster  – om de så var betalt for eller ej – men fordi jeg følte mig som “et slags produkt”. Som om min værdi er opgjort i, hvordan jeg ser ud og ikke den person jeg er.

Min mangeårige kamp mod spiseforstyrrelsen har netop handlet om at lære, at min værdi ikke er opgjort i tal og vægt, og alligevel oplever jeg nu, at folk fokuserer så meget på det kropslige, at det næsten er til at brække sig over. Jeg synes bare, det er så forkert! Er jeg den eneste, der tænker sådan?

Til sidst vil jeg gerne pointere at jeg sgu er stolt af min krop – ikke bare mine bryster – men det hele. Vores kroppe er fantastiske (store eller små bryster, flad mave eller muffin top, thigh gap eller ej), og vi fortjener at have det godt i den. Om vi så vælger at få lavet noget ved den eller ej, så er det vigtiste, at VI har det godt i den. Og selvfølgelig skal en åndssvag kommentar fra en fyr ikke få mig til at føle mig flov over noget – den magt skal hverken han eller nogen andre få lov at have. Vær stolt af din krop!…

new girl fox GIF

Din krop er din, og hvad du vælger at gøre med den er op til dig. Men det giver da ikke andre retten til at dømme os og kommentere på vores krop, præcist som de lyster. Vi bør respektere og være gode mod hinanden, og hvis du godt kan lide noget ved en anden person, så komplimenter det for dælen da – men tænk lige over dine ord! De kan sommetider ramme hårdere eller blive opfattet meget anderledes, end de var var tiltænkt. Og sidst men ikke mindst, HVIS man gerne vil komplimentere en pige, gøres det altså IKKE ved automatisk at antage, at hun har betalt sig til sin krop og kalde hende for en løgner, før man overhovedet har bedt om hendes navn!!

Kærlighed, kys og masser af kropspositivitet herfra♥

PS. Beklager alle New Girl referencerne – jeg er blevet en smule obsessed på det seneste.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *