Job/uddannelse

Første dag som sygeplejerske-studerende

Så kom dagen endelig. Dagen for studiestart på sygeplejerskeuddannelsen. Jeg har været vildt spændt og selvfølgelig en smule nervøs over at skulle starte et helt nyt sted men en hel masse nye mennesker.

Vi mødtes til indskrivning på skolen kl. 8.30, hvorefter der var fællessamling, sang og morgenmad med de resterende elever på sygeplejerske-uddannelsen. Efter det blev vi delt ud i klasserne, hvor alle 1. semester studerende blev introduceret til IT-systemet, semesterplanen og nogle af de grundlæggende oplysninger om skolen.

Vi er 2 hold på omkring 30 elever, som er startet på 1. semester. Det virker til at være en god blanding af forskellige mennesker med forskellige grader af erfaring inden for sygeplejeområdet. Nogle kommer direkte fra gymnasiet eller har måske holdt 1 sabbatår eller 2, hvorimod andre har arbejdet som SOSU-assistener og andre som mig har en baggrund inden for et helt andet erhvervsområde. Jeg tror, det er rigtig godt med den slags diversitet – især på en uddannelse som denne, hvor vi netop skal klædes på til at arbejde meget tæt på mennesker og indgå i tværfaglige samarbejder med folk fra andre professioner.

Sidst på dagen havde vi introduktion til hinanden, hvor vi skulle lære hinanden bedre at kende. Vi skulle hver især præsentere os selv på klassen ved at sige lidt få ord om os selv, og hvorfor vi har valgt sygeplejestudiet. Det var nervepirrende (som den slags ofte er), men tanken om, at vi alle er nye og derfor er i samme båd, gjorde det hele lidt nemmere.

Både mine medstuderende og underviserne virker rare og imødekommende, og jeg tror, det er en meget spændende og udfordrende rejse, vi kommer til at gennemgå sammen i løbet af de næste 3,5 år på studiet.

Så alt i alt har det været en vildt spændende dag, men også hård på grund af alle de mange nye mennesker og indtryk. Jeg mærker en god blanding af både fysisk og mental træthed, hvilket jeg også havde forventet. Men grundlæggende har jeg stadig en god fornemmelse indeni, og noget i mig kan bare mærke, at det føles rigtigt.

Jeg håber, I har haft en god start på ugen. Og hvis du ligesom mig er startet på et nyt studie eller måske allerede er startet, vil jeg bare ønske dig rigtig meget held og lykke med det hele♡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *