Spiseforstyrrelse/recovery

Spiseforstyrrelsens løgne og illusioner

Jeg er i øjeblikket i færd med at læse bogen “Dage uden sult” af Delphine De Vigan. Jeg plejede altid at blive ret trigget af at læse den slags bøger om spiseforstyrrelser, men nu bliver jeg nærmest bare påmindet om, hvor sindssygt langt jeg er kommet ud af min egen spiseforstyrrelse. Det samme gælder, når jeg læser mine dagbøger fra dengang, jeg var syg. Jeg kan næsten ikke genkende mig selv eller forstå, hvordan disse tanker kan have fyldt så meget i mig. Det gør mig ked af det, at jeg har spildt så mange år af min liv på noget så ubarmhjertigt og nytteløst, men på den anden side er jeg jo blevet SÅ meget stærkere på den anden side.

Jeg vil heller ikke lyve og sige, at det ALDRIG falder mig ind at gå tilbage til spiseforstyrrelsen. Jeg kan stadig godt få lyst til at tabe mig,  fordi noget i mig overbeviser mig om, at så vil jeg få det bedre. Men jeg VED også, at det er en løgn. Det, jeg savner, er ikke selve spiseforstyrrelsen og det helvede den var at leve med. Det, jeg savner, er følelsen af kontrol. Følelsen af ar være stærk, at være dygtig til noget.  Og det gode ved at have så meget erfaring med spiseforstyrrelsen efter utallige tilbagefald i de 10 år, den var til stede i mit liv, er netop, at jeg også ved, at ingen er af disse ting er ægte. Det er en illusion i mit hoved, som jeg aldrig vil kunne opnå ved et vægttab eller ved at lade mig følge af en række selvudskælende og destruktive tanker i mit hoved.

Derfor giver jeg heller ikke længere efter for trangen, når den opstår. Jeg ved godt, at den eneste vej frem – selvom livet nogle gange er svært og udfordrende – er at blive ved med at LEVE mit liv. Det hjælper IKKE at skælde mig selv ud og tro, at jeg skal lave om på noget eller opnå noget bestemt, for at få værdi. Værdien HAR jeg allerede. Og kun ved at tale POSITIVT til mig selv og springe hovedkulds ud i livets udfordringer vil jeg selv blive bevidst om min værdi og mine styrker. Det er den ENESTE vej frem og den eneste mulighed for at opnå noget nær ægte glæde i livet.

Det var lige lidt tanker fra mig på denne lørdag formiddag. Håber du får en herlig dag♡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *