Job/uddannelse

Nu har jeg søgt ind. Mit valg blev…

For 6 år siden blev jeg student, og på en måde kan man godt sige, at jeg befinder mig lidt i samme sitation som dengang. Godt nok nok har jeg bygget en uddannelse mere ovenpå, men jeg bruger den ikke… Faktisk står jeg nu og skal til at starte forfra på en ny videregående uddannelse efter sommerferien.

Det var bestemt ikke min hensigt at vælge en uddannelse, jeg senere skulle fortryde (læs mit indlæg om oplevelsen af at have taget den forkerte uddannelse her). Og jeg må da også indrømme, at jeg nogle dage har været bitter over at have brugt så mange kræfter på en uddannelse, som jeg nu ikke engang vil bruge til noget. Men jeg kan jo ikke ændre på fortiden, og samtidig vil jeg også påstå, at den udvikling, jeg gennemgik under uddannelsen til markedsføringsøkonom, er noget af det mest dyrebare, jeg har “opnået”.

Egentlig tror jeg slet ikke, jeg ville have været “stærk” nok til at vælge den uddannelse, jeg nu har søgt ind på, hvis ikke det havde været for den personlige udvikling, jeg har været igennem de seneste 6 år. Jeg har lært MEGET omkring mig selv, mine både gode og mindre gode egenskaber og om, hvad der vigtigst for mig her i livet. Og efter mange måneders opvejning af for- og imod ved forskellige uddannelser, er jeg nu kommet frem til en beslutning, som jeg har en god mavefornemmelse omkring. Især fordi jeg virkelig føler jeg har valgt med hjertet – og ikke kun mit hoved – denne gang. Om det så også ER den rigtige uddannelse, det vil kun tiden vise. Men lige nu og her – i dette øjeblik – føler jeg faktisk en helt særlig ro omkring at have taget en beslutning. Og jeg GLÆDER mig til at komme i gang!

Nu er du måske ved at være nysgerrig efter, hvad det så er, jeg har valgt for en uddannelse. Så here it goes: jeg har søgt ind på SYGEPLEJERSKE-STUDIET! “Jamen Louise, det er sgu da en helt anden retning end marketing og salg”. Og ja, det ER det. Men det er måske også meget godt…

Faktisk gik jeg allerede som 18-årig med ønsket om at uddanne mig til sygeplejerske. Jeg havde en drøm om at hjælpe andre mennesker igennem svære perioder i deres liv og forestillede mig blandt andet at kunne støtte folk med spiseforstyrrelser eller andre psykiske lidelser, som jeg jo selv har en del kendskab til. Alligevel valgte jeg efter min hhx at gå i en helt anden retning, da jeg startede på den 2-årige uddannelse til markedsføringsøkonom. Det virkede bare som det “fornuftige” valg på det tidspunkt. Jeg var jo dygtig til alt det med marketing og økonomi, så det gav egentlig god mening – på papiret i hvert fald.

Jeg har i hvert fald lært af alt det her; at det fornuftige valg – det der ser mest rigtigt ud på papiret – altså ikke altid er det rigtige valg. Det handler dybest set om, at du skal spørge dig selv, hvad der driver DIG mest? Hvilke kerneværdier har du, og hvad kunne du forestille dig arbejde med på sigt?

I mit tilfælde har svaret gemt sig i samværet med andre mennesker. For i virkeligheden er det noget af det, jeg vægter højest og får størst værdi ud af i hverdagen, så derfor bør jeg også tænke på, at jeg skal have et arbejde, hvor samvær med mennesker er en stor del af det. Og det må man sige er tilfældet for sygeplejersker.

Så selvom jeg da ikke er 100 % sikker på mit valg (det tror jeg i grunden de færreste er), så er jeg spændt og har en god mavefornemmelse omkring det.

Har I også oplevet besvær med at skulle vælge uddannelse? Og hvad har I gjort af overvejelser op til jeres beslutning?

One Comment

  • Natascha

    Hej Louise. 😊
    Jeg er uddannet pædagogisk assistent, men tanken om jeg ville videreuddanne mig til pædagog for at komme til at arbejde for børns vilkår, hvor jeg ville rådgive børn, ung og forældre. Men da jeg var færdiguddannet pædagogisk assistent, ville jeg ikke være pædagog, og jeg havde håbet på job ret hurtigt, men det skete ikke. Desværre. Så nu har jeg gået med en ny uddannelsetanke, og det er service assistent. Jeg kan virkelig godt lide at arbejde med rengøring.
    Min uddannelse som pædagogisk assistent er ikke helt spildt. 😊 Jeg har fået en masse erfaring og læring med i min rygsæk. Det med man har lidt erfaring indenfor menneske, kan man bruge de fleste steder. 😊 Så jeg synes ikke du har spildt sin tid. Det er fornuftigt at have flere Uddannelser. Måske kan man få et job med flere muligheder i en dag, fordi du kan så meget mere. 😊 Held og lykke med studiet. 😊

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *