Personlig udvikling,  Spiseforstyrrelse/recovery,  Træning og sundhed

Mange kilo lettere

At stå på en strand foran hundredvis af mennesker og posere for at kamera og i en lidt “vovet” bikini er ikke noget, jeg ville have turde gøre tidligere. Men igennem de seneste år og faktisk især det seneste halve år af mit liv har jeg rykket mig et GIGANTISK stykke i forhold til min egen kropsaccept. Og den er ikke kommet af, at jeg har brugt tusindvis af timer i fitnesscenteret eller spist en særlig kost for at få det godt med den. Tværtimod har jeg det seneste halve år SLET ikke hverken trænet, løbet en eneste tur eller spist hverken restriktivt eller kastet op. Jeg har spist LIGE, hvad jeg har haft lyst til. Jeg har lyttet til min krops behov (og mange gange bukket under for min utrolige chokoladetrang).

Men jeg ser det på ingen måde som en svaghed. Det er en STYRKE – især i det pressede samfund vi lever i. Misforstå mig ikke, jeg savner at løbe og være fysisk aktiv, og jeg er sikker på, at motivationen og lysten nok skal komme helt naturligt igen. Men det seneste halve år har jeg arbejdet MEGET mere fokuseret på at lære MIG – Louise på indersiden – at kende og på at acceptere alle mine sider (positive OG mindre positive). Og helt naturligt har denne accept af mig selv også skabt en langt større kontakt til og accept af den krop, jeg bor i. Jeg kan blive rørt ved og nusset alle de steder, jeg førhen plejede at væmmes ved.

Jeg plejede at HADE at blive opmærksomgjort på min egen krop – især hvis jeg lige havde spist eller ikke havde trænet i et længere stykke tid. Og hvor er det dog trist at vide, hvor mange andre end jeg, der kæmper med deres egen kropsaccept og slet ikke føler sig hjemme i deres kroppe. Og hvor ville jeg ønske, jeg kunne give dem bare en lille forsmag på, hvordan det føles at give slip på alle forestillingerne om, hvordan de bør se ud, hvad de bør spise, og hvor meget de bør træne, for at gøre sig fortjent til følelsen af at være tilpas i deres egen krop. En krop, som de vel og mærke skal leve i resten af livet. For det ER sgu bare dejligere at føle sig fri for alle de tyngende og destruktive forestillinger. Man føler sig bogstaveligt talt som et LETTERE menneske.

Masser af kropspositivisme og kærlighed ud til jer alle♡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *