Skønhed/mode

Efter min laserbehandling

I onsdags fik jeg min 5. omgang fraktioneret CO2 laserbehandling i ansigtet, hvilket blandt andet betyder, at jeg ikke må være i solen de her dage (lidt nedern når vejret endelig opfører sig så pænt). Det betyder også, at jeg nærmest ikke laver andet end at smøre creme og plejende produkter på de behandlede områder.

I det her indlæg vil jeg derfor dele med jer de produkter, jeg bruger efter behandlingen, da det kan være, der sidder nogle af jer og skal igennem en lignende form for behandling af ansigtet. Hvad end det drejer sig om kemisk peeling, dermaroller eller laser er det særligt vigtigt at være obs på at bruge nogle gode produkter, der er rettet mod skadet hud.

0f198f45-f504-4ec1-b0de-b7b80e911a2c

Locobase fedt creme: Denne creme får jeg anbefalet at bruge af hudlægen, der foretager behandlingen af mit ansigt. Den er beregnet til hud, som er meget tør, hvilket den jo netop er efter en sådan omgang laser, og jeg smører den derfor på flere gange dagligt i dagene efter behandlingen. Den er utrolig fed (overraskende nok), da den indeholder 70 % fedt, og den er derfor heller ikke super lækker at rende rundt med, da den er er både klistrende og ubehagelig, og håret sætter sig fast i den. Men det kan jo heldigvis sættes op i en hestehale.

Avéne Cicalfate Post-procedure: Denne creme er specielt egnet til hud, som har været igennem en dermatologisk behandling som fx peeling og laser. Cremen fremmer helingen af huden samtidig med, at den indeholder kobber- og zinksulfat, som nedsætter risikoen for bakteriespredning. Og i og med at de behandlede områder jo faktisk er sår på huden, er den del reet vigtigt (jeg tager også pencillin for at undgå, at der går infektion i dem). Noget af det, jeg rigtig godt kan lide ved denne, er også, at den er usynlig på huden og ikke fedter, ligesom de andre omtalte cremer.

Avéne Thermal Spring Water: Jeg bruger altid denne Thermalkildevand flere gange dagligt, og især efter mine behandlinger, hvor min hud er ekstra tør, udsat og skadet. Den har en dejlig kølende og beroligende effekt på huden.

Avéne solcreme SPF 50+: Jeg SKAL bruge en solcreme til ansigtet med faktor 50 i minimum 3 måneder efter behandlingen. Lige nu bruger jeg denne fra Avéne, fordi jeg (hvis du ikke allerede har gættet det) er ret meget tilhænger af deres produkter. Men det vigtigste er jo bare, at man bruger én med minimum faktor 50, da huden ellers risikerer at få endnu større skader eller pigmentforandringer. Jeg går også med en kæmpe solhat for så vidt muligt at undgå, at mit ansigt kommer i kontakt med solen.

Stærk levertran salve: Denne salve blev jeg anbefalet at bruge, efter jeg i december måned fik foretaget en stærk kemisk peeling af min hud. Den har en helende effekt på sår, og da det jo faktisk netop er sår/skader, der bliver lavet på huden, foretrækker jeg også at bruge denne efter laserbehandling. Jeg sover som regel med den om natten, hvor jeg alligevel ligger på ryggen, så jeg undgår at slide ansigtet og dermed sårene mod hovedpuden.

Det er uheldigvis ret normalt at få en del urenheder efter en behandling med fx laser eller dermaroller. Så snart huden er helet nogenlunde op igen (typisk efter en uge for mig), begynder jeg at bruge min regelmæssige renserutine, herunder min effektive ansigtsmaske fra Seacret, der bekæmper urenheder VIRKELIG effektivt.

Sidst men ikke mindst vil jeg selvfølgelig anbefale dig at spørge efter råd hos den behandler, du går hos. De ved som regel bedst. Jeg synes bare lige, jeg ville dele mine bedste råd med jer.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *