Personlig udvikling,  Skønhed/mode

Er blogland blevet for falsk?

Der florerer ret mange fordomme og dårlige rygter om os bloggere efterhånden, hvilket jo i grunden er rigtig sørgeligt. For inde bag de fleste bloggere (sponsorarter eller ej) er der jo faktisk bare en person (eller flere) med et reelt ønske om at bidrage med noget positivt.

Selvfølgelig er blogging for nogle et erhverv, der som en bonus medfører nogle frynsegoder i form af sponsorarter og gaver, som man får foræret. Men nu er blogland jo faktisk også fyldt med en masse, som altså IKKE tjener det mindste på at blogge. Lige modsat BETALER jeg faktisk penge for min blog.

Dermed ikke sagt, at de, som rent faktisk tjener på det, kun er ude på at få kliks og likes… det er også en del af det. MEN man må også huske på, at mange af de bloggere, som i dag tjener gode penge på det, nok slet ikke havde regnet med, at det ville udvikle sig sådan og gjorde det i starten blot for interessens skyld. Desuden er det de færreste, som siger ja til kampagner og sponsorarter for firmaer eller produkter, som de ikke selv kan stå inde for. Så de fleste bloggere er jo ganske reelle og vil kun deres læsere det bedste.

img_6556

Men… dermed heller ikke være sagt, at det ikke irriterer mig grænseløst, når bloggere starter op og med det samme modtager sponsorarter – bare fordi de har været med i et reality program eller lignende og dermed (af grunde jeg simpelthen ikke begriber) trækker flere mennesker til. Dér kan det da, som én, der har været i gang længe og VIRKELIG forsøgt at gøre en positiv forskel for andre, godt være mega frustrerende at se dem komme direkte ind på toplisten – trods amatør design og ligegyldigt indhold på deres blogs…

Og nej, jeg har INTET imod bloggere som Tina Maria og Irina The Diva, som begge er fantastiske bloggere, og jeg følger dem glædeligt. Men jeg synes også, det er tydeligt at se og mærke, hvornår folk virkelig brænder for noget og gør det af gode grunde, og hvornår de bare gør det for at blive i spotlyset. Og når jeg konstant falder over indlæg, hvor den ene person bitch-talker den anden og tilbage igen, ja så står jeg altså af! For hvorfor i alverden skal vi inddrages i det?? Og hvad er det lige for et brugbart budskab, der kommer ud af det?

Så for lige at tydeliggøre min pointe, så bryder jeg mig da klart mest om de bloggere, der har måtte arbejde sig op af rangstigen ved at kreere relevant, inspirerende og meningsfuldt content. At de så har fået et lille skub via medvirken på tv, fred være med det. Så længe de har hjertet på rette sted, og det synes jeg altså hurtigt, man kan fornemme.

Mit syn på bloggerverdenen er stadig overvejende positivt, og jeg håber bestemt ikke, at folk har fået et alt for negativt syn på blogland, bare fordi enkelte bloggere har været uærlige, grådige og involveret os i deres tåbelige konflikter med andre. De kan nok ikke fuldstædigt undgås, men ligesom ved alle andre ting her i livet, er der jo både folk med gode og dårlige intentioner.

For at runde af vil jeg også lige komme omkring noget andet og lidt mere opmuntrende måske… For en anden VIRKELIG positiv udvikling i bloggerverdenen er, at der på det seneste er kommet et lidt større fokus på alt det her med perfektionisme og facade, hvilket også er noget, jeg selv har omtalt ret meget på bloggen på det seneste (læs fx mine indlæg her og her).

Jeg oplever i hvert fald, at rigtig mange bloggere er gode til at være ærlige og også dele de mere uglamourøse detaljer om deres liv. Det handler ikke så meget mere om kun at dele de perfekte billeder og historier. Der er meget mere åbenhed og sårbarhed – og det kan jeg VIRKELIG godt lide!

Det er jo netop også dét, der har været et af de primære mål med min egen blog fra starten… Nemlig at vise folk nogle facetter af livet, som vi er bange for at åbne op for og blive dømt på, selvom det på ingen måde gavner os. For vi ender med hele tiden at stræbe efter at opnå et perfekt billede udadtil, men indeni finder vi aldrig rigtigt roen og balancen i os selv – fordi vi simpelthen ikke er ÆRLIGE over for os selv og vores omverden.

Så dét, at vi begynder at turde åbne mere op for hinanden, er klart vejen frem i forhold til opnå større forståelse og tolerance os mennesker imellem og i samfundet generelt. Lad os endelig fortsætte med det♡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *