Personlig udvikling,  Skønhed/mode,  Spiseforstyrrelse/recovery

Accepter dig selv som du er♡

25d9c101-f091-4fda-b710-56c31a63b600

Der er ingen tvivl om, at mine mange år i anoreksiens og bulimiens fangeskab var et tydeligt symbol på min mistrivsel og manglende accept af mig selv. Jeg var overbevist om, at jeg måtte lave om på mig selv for at få det godt, blive glad og være “god nok” i både mine egne og andres øjne. I virkeligheden var det et uopnåeligt mål, jeg stræbte efter.

Men at ændre på mine ydre forhold i form af min krop, vægt og kontrollen over mad, var ikke løsningen på mine indvendige problematikker. Det førte mig ikke tættere på ACCEPTEN af mig selv, ej heller gjorde det noget positivt ved min opfattelse af omverdenens syn på mig… Hvilket i grundet ikke var så mærkeligt, da det vi lægger vores fokus på jo som regel også er det, vi søger at få bekræftet igennem andre. Så når jeg selv havde det dårligt indeni og så ethvert snit til at nedgøre mig, var det klart, at jeg også mente, andre måtte tænke sådan om mig – uanset om det så var sandt eller ej.

Det var først, efter jeg langsomt gav slip på kontrollen over de ydre forhold i mit liv, at jeg begyndte at opdage, at styrken til at acceptere mig selv hele tiden havde været i mig. Den skulle ikke findes andre steder og opnås i form af en tyndere krop, den “rigtige” udannelse eller nogen andre ydre foranstaltninger. Alt, hvad jeg egentlig skulle bruge, for at få det godt i mig selv, VAR allerede derinde.

Men at se min værste frygt – mig selv – i øjnene har været en sværere opgave, end jeg havde forestillet. I virkeligheden er det vel en proces, vi alle skal igennem her i livet – at turde se og selv og øjnene og acceptere alle de sider – både positive og mindre gavnlige sider – vi indeholder. Og jeg tror heller ikke, det er en proces, der nogensinde stopper. For vi udvikler os jo hele tiden, møder nye udfordringer, nye mennesker og lærer om nye eller blot uudforskede sider af os selv.

Jeg kan godt acceptere, at jeg ikke er perfekt. Jeg kan også godt acceptere, at jeg har nogle utroligt ikke-særligt-gavnlige (jeg vil ikke kalde dem dårlige) sider af mig selv. Og den accept har bare gjort alting SÅ meget nemmere… Det er simpelthen noget af det bedste, man kan gøre for sig selv.

Så accepter nu for dælen dig selv – for du er unik, smuk og dejlig allerede, som du er♡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *