Personlig udvikling

Min livsglæde forsvandt

Related image

Det ville nu være rart, hvis vi bare kunne gå rundt og være glade hele tiden og se en mening med det hele. Men de fleste af os har perioder, hvor tingene irriterer og intet lader til at give mening. Måske føler du dig låst fast et sted, du ikke har lyst til at være. I så fald findes der nok en løsning på det. Men når man ikke ved, hvad man vil og samtidig kan mærke, at man ikke har det godt, hvor man er, ja så bliver det særligt problematisk. Det skete for mig for et halvt år siden, og det påvirkede mig så voldsomt, at jeg mistede det meste af min livsglæde, min gejst og mit håb for fremtiden.

Jeg kunne faktisk ikke rigtigt se meningen i noget mere. Jeg følte mig fastlåst, og en del af mig havde lyst til bare at give op. Jeg var droppet ud af min bachelor, havde et arbejde, som egentlig skadede mig mere end det gjorde gavn, og jeg endte med at måtte sygemeldes. I et stykke tid brugte jeg de fleste dage bag nedrullede gardiner, hvor jeg begravede mig selv i serier, og når jeg hverken spiste eller så fjernsyn, sov jeg. Jeg havde ikke lyst til på nogen måde at skulle konfronteres med min egen virkelighed – det var for svært og uoverskueligt.

Nu er der gået mere end et halvt år… Jeg kæmper stadig for ikke at lade de dystre og uoverskuelige tanker overtage. Men jeg har ikke længere brug for at sove dagene væk.  Jeg skaber gradvist mere og mere indhold i min hverdag og øver mig i at skabe den rette balancegang mellem for meget og for lidt. Der skal stadig ikke meget til at anstrenge mig, så jeg må være påpasselig. Men gejsten – min passion og glæde for livet er ved at vende tilbage – og det har lettet en sten fra mit hjerte.

Derudover er i gang med en spændende praktik, og selvom det kræver megen af min energi, mærker jeg endelig glæden i små glimt og kan se og føle en værdi i det, jeg laver. Gejsten begynder så småt at komme igen. Glæden og lysten til tingene vender tilbage. De seneste dage har jeg især mærket og set den positive forskel. Jeg har OVERSKUD. Jeg har LYST til ting og føler mig INSPIRERET. Inspireret til at skrive, lave flere Youtube videoer og til generelt at gøre de ting, jeg interesserer mig for og holder af at lave. Jeg føler mig derfor godt på vej til at finde MIN rette vej gennem mylderet af muligheder og valg, som voksenlivet fører med sig.

Min pointe i dagens indlæg er egentlig bare, at du ikke må blive bange, hvis din livsglæde og gejst til tingene forsvinder. Det er IKKE ensbetydende med, at den aldrig kommer tilbage. Og selvom det kan være svært at se sig ud af det, må du have tiltro til, at det gode – glæden og meningen i dit liv – nok skal komme igen.

Desuden må du også være opmærksom på, at de ubehagelige tanker og følelser måske er opstået, fordi noget i dit liv ikke helt stemmer. Og nogle gange kan man være nødt til simpelthen at stoppe op, tage en pause og rent faktisk give sig selv LOV til at være træt af tingene og give sig TID til at finde ud af, hvad det næste skridt skal være. Og sidst men ikke mindst må du huske på, at sommetider skal det være skidt, før det kan blive godt♡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *