Mad/opskrifter

Let og lækker sommerdessert

img_1837

JORDBÆRMOUSSE

Det er ingen hemmelighed, at jeg har en temmelig sød tand. Jeg har derfor sat jagten ind på at finde nogle sundere alternativer, der kan nydes, når trangen til noget sødt og lækkert dukker op. I går afprøvede jeg så denne lækre opskrift på en frisk og sommerinspireret dessert bestående af jordbærmousse toppet med chokolade og hindbær. Jeg blev ganske tilfreds med resultatet, så jeg tænkte jeg ville dele den med jer. Jeg lavede dobbeltportion i forhold til den oprindelige opskrift, og det passede med, at de lige kunne være i 2 marmeladeglas. Det er, hvad jeg brugte:

Jordbærmousse:
3 pasteuriserede æggehvider
40 gram sukker (tror sagtens man kan nøjes med lidt mindre)
30 jordbær (mine var en tilfældig blanding af helt små og store jordbær)

Pynt:
Mørk chokolade
Hindbær

Fremgangsmåde:
Pisk æggehvider og sukker til det er helt hvidt og stift
Skyld jordbærrene og mos dem med en gaffel på et skærebræt
Brug en si til at skille saften fra jordbærrene
Bland jordbærsaften i æggehvide/sukkermassen med en ske
Hæld moussen i et par dessertglas og stil i køleskabet 1 times tid (stil dem evt i fryseren et kvarters tid før servering)
Evt. pynt med bær og hakket chokolade

Mere simpelt kan det næsten ikke blive.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *