Mad/opskrifter,  Spiseforstyrrelse/recovery,  Træning og sundhed

Et sundt forhold til mad er…

img_1608

En af de måder, jeg kan mærke jeg har det bedre på i øjeblikket er, at maden kører helt perfekt. Når jeg har det dårligt, plejer det at gå helt af h til med maden. Enten spiser jeg lidt for lidt, lidt for meget eller bare alt for meget af det, som simpelthen ikke er godt for min krop og min energi. Og det er selvfølgelig ikke den bedste kombi for en krop og en psyke, som ikke har det godt i forvejen. Men som I nok kan se på mine madbilleder er der virkelig fokus på i øjeblikket, at maden skal være nærende og energifyldt og godt for kroppen på den lange bane, og det er jo et tydeligt tegn på, at jeg gerne vil passe på mig selv og min krop.

Det skal selvfølgelig siges, at en sund livsstil for mig også indebærer, at man kan spise chips, kage eller is UDEN at få det dårligt over det. Ikke at man SKAL det, men i mine øjne er det uden tvivl en stor indikator for, om man har et i sandheden sundt og afslappet forhold til mad. Så derfor spiser jeg jo stadig slik og drikker alkohol, når lejligheden eller lysten til det er der. For mig er det i hvert fald vigtigt, at det er LYSTEN, der driver, hvad jeg putter i munden.

Det er selvfølgelig især på baggrund af min spiseforstyrrelse, at jeg har det sådan, for jeg ønsker IKKE nogensinde, at maden skal blive styrende i mit liv. Og i og med at jeg jo også har fået det bedre med mig selv og mit eget selvværd, har jeg også automatisk mere LYST til at være GOD ved min krop ved at give den en sund og vitaminholdig næring og samtidig ved at være drevet af lysten, sådan at hvis jeg har lyst til chokolade, så spiser jeg det.

Så for mig er et sundt forhold til mad også lig med…

❥ at spise ud fra tanken om hvad der er bedst for både krop og psyke
❥ at LYTTE til sin krop
❥ at kunne spise chokolade uden at få dårlig samvittighed
❥ et afslappet forhold til madikke et forhold styret af frygt eller kontrol
❥ ikke kun at spise, når man har gjort sig “fortjent til det” via træning eller lignende
❥ at være styret af “lystkuren” frem for “sultekuren”

Er I enige/uenige i disse punkter? Hvad er et sundt forhold til mad i jeres øjne?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *