Mad/opskrifter

De lækreste gulerodsscones

14074371_10154592110700209_1033238270_o

Ingredienser:

  • 550 g hvedemel
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 250 g smør
  • 25 g bagepulver
  • 120 g sukker
  • 100 g revet gulerod (kan også erstattes af 100 g hakket mørk chokolade)
  • 2,5 dl kærnemælk

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 220 grader C. alm. ovn.

Bland mel og vaniljesukker sammen i en skål. Riv gulerødderne. Stil dem til side.

Del del kolde smør i terninger og smuldr det hurtigt ud i melet (der må gerne være klumper tilbage). Tilsæt derefter bagepulver, sukker og de revne gulerødder og bland det uden at mase smørklumperne helt ud. Kom til sidst kærnemælk i og saml dejen hurtigt.

Tryk dejen ud i 1½ cm tykkelse på et bord drysset med mel. Brug et glas til at udstikke scones.

Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem bage i midten af ovnen i 15 minutter.

De færdige scones skal revne på midten og være lysebrune i bunden.

De smager VIRKELIG godt og er et godt alternativ til en snack om eftermiddagen, når trætheden og sukkertrangen er høj.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.