Job/uddannelse

Så fik jeg mit bevis

I går var jeg til dimissionsfest på min skole og fik overrakt mit uddannelsesbevis. Til dem, som er nysgerrige efter, hvad det er helt præcist jeg er uddannet som, kan jeg fortælle, at jeg er uddannet markedsføringsøkonom. Jeg har gået på den internationale linje, hvilket vil sige, at al undervisning har foregået på engelsk, mens jeg har fået chancen for at møde mennesker fra forskellige, spændende steder i verden. Blandt andet har jeg været så heldig at møde nogle søde piger fra Ungarn, Slovakiet og Filippinerne.

13474962_10154421721245209_8488166025993123970_o

Det har været 2 spændende, lærerige år som studerende på Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg. Men nu er det snart tid til at begynde et nyt kapitel. Jeg sætter et komma efter denne titel, da det ikke er en fuldstændig afslutning på min uddannelse, men nærmere et stop på vejen til min endelige destination. Hvad denne destination er, ved jeg ærligt endnu ikke 100 %, hvad er. Jeg har selvfølgelig nogle drømme og ambitioner for fremtiden, men vejen dertil er for mig stadig en smule uklar. Faktisk har jeg den seneste tid gået med store overvejelser om at starte på en helt anden uddannelse. Uanset hvad jeg ender med at vælge, vil jeg se på denne uddannelse som en tid, hvor jeg har gennemgået en kæmpe personlig udvikling og er blevet klogere på nogle af de ting, som jeg gerne vil og ikke vil med min fremtid.

13510823_10154421768440209_6479398903337867352_n

Derudover har jeg også fået en større selvsikkerhed og rent fagligt har jeg især udviklet mine præsentationsevner, hvilket helt sikkert vil gavne mig i et fremtidigt job lige såvel som i almindelige sociale hverdagssituationer. Jeg mener virkelig – uanset hvad – så er det uhyre vigtigt, man altid husker på de gode ting, man har fået ud af en given situation og hvad man har lært af det i stedet for at fokusere på de ting, man ikke fik ud af det. I mit tilfælde er jeg pisse stolt af den udvikling, jeg har gennemgået – uanset om jeg vælger at bygge videre på denne uddannelse eller starter på en helt ny. I bund og grund er livet vel en stor læringsproces, hvor man hele tiden bliver klogere på sig selv og hvilke ting, man godt kan lide, og hvilke man ikke kan. Man kan ikke altid vide fra starten, hvad man gerne vil ende med at være, men ved at prøve forskellige ting, tage nogle chancer af og til, og ikke mindst følge sit hjerte, er jeg næsten sikker på, at man i sidste ende nok skal ende et sted, man er glad for at være.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *