Skønhed/mode

Fra slidt til stærkt og fyldigt hår

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg igennem tiden har været ekstremt hård ved mit hår, da jeg både har afbleget det, gået med extensions OG for ikke at forglemme, at jeg i mange år slet ikke gav min krop den næring, som den havde brug for… og det går altså også ud over håret. Det har nemlig også brug for de proteiner og vitaminer, der er i den mad, vi spiser.

Derfor er det for mig blevet en vigtig prioritet at passe på mit hår ved at give det en god pleje i form af nærende og kvalitetssikre produkter, og af samme grund har jeg brugt meget tid og mange penge på at teste og afprøve en masse forskellige produkter for at finde frem til netop de produkter, der virker bedst på mit hår og gør, at det fremstår stærkest og sundest muligt.

I dag har jeg tænkt mig at dele nogle af de produkter, der har gjort og fortsat gør en enorm forskel for mit hår, og som har været med til at bringe det tilbage til dets optimale styrke og fylde efter mange års mishandling og dårlig pleje.

9460047f-8426-44ee-ab07-b4919f0615f8

Jeg har især nogle bestemte mærker, som jeg er utrolig begejstret for, da jeg har haft rigtig god erfaring med deres virkning på mit hår.

Alterna er nok mit all-time favoritmærke, da det har haft den allerstørste og mest positive indvirkning på mit hår. Nu er det jo ikke ret lang tid siden jeg var hos frisøren, hvor håret fik den helt store tur med både farve og klip. Derfor bruger jeg lige nu en shampoo og conditioner derfra, som er velegnet til farvet hår.

Tidligere har jeg også haft virkelig god brug af deres shampoo og conditioner fra Repair serien, som er virkelig god til slidt og skadet hår. Især conditioneren er et vidunderprodukt, som også bærer en stor del afg ansvaret for, at mit hår er gået fra ekstremt slidt til sundt, fyldigt og nærmest skinnende. Hårkuren fra samme serie er også den bedste hårkur, jeg hidtil har prøvet, og den bruger jeg ca. 1 gang om ugen.

Et andet produkt, som jeg for nyligt har anskaffet til samlingen, og som jeg allerede har kunne både se og mærke gør en forskel for mit hår, er Alternas Overnight Hair Rescue. Det er et produkt, man lader sidde i håret natten over, og så virker det simpelthen ligesom en hårmaske, der tilfører en masse fugt til håret. Den har ligeledes en fantastisk virkning på mit hår.

16f19b4f-47b9-4632-bef2-edda798d4e4e

Kevin Murphy er et andet mærke, som jeg er rigtig glad for, når det kommer til hårprodukter. Ovenstående olie er en af de bedste, jeg har prøvet. Jeg har tidligere brugt Morrocan oil, men denne er en anelse mere flydende i konsistensen og fungerer bare rigtig godt i mit hår. Ud over denne har jeg også været glad for at bruge deres shimmer spray, som jeg ofte sprayer i håret før glatning, og som jeg også bruger meget om sommeren for at beskytte det mod solens hårde stråler.

Davinés er virkelig et overset mærke. Især deres conditioners er fantastisk. Og ligesom så mange andre mærke har de en række forskellige serier, alt efter hvad dit hår har brug for. Mine favoritter er serierne MELU og MOMO. Sidstnævnte conditioner har jeg brugt det seneste års tid, og jeg er fortsat virkelig glad for den. Den tilfører bare alt det en conditioner skal til håret; fugt, glans og masser af næring.

Sidst men ikke mindst er jeg ret begejstret for Kérastases produkter. Især Discipline serien er god for mit fyldige, krusede og tørre hår. Især shampooen og hårkuren vender jeg ofte tilbage til.

Afslutningsvis skal det siges, at det selvfølgelig også har en kæmpe betydning for håret, hvor meget og hvor ofte man varmebehandler sit hår med fx. føntørrer og glattejern. Selvfølgelig findes der varmebeskyttende produkter, man kan spraye i håret, men det betyder ikke, at man fuldstændigt undgår at skade håret). Da jeg var yngre, plejede jeg at føntørre mit hår efter HVERT bad og glattede det helst op til flere gange om dagen.

I dag er det yderst sjældent jeg føntørrer håret men lader det i stedet lufttørre. Samtidig glatter jeg kun håret hver 2-3 dag, hvilket helt sikkert også er en medvirkende årsag til, at mit hår stort set er vendt tilbage til den styrke og fylde, som det også havde, da jeg var barn – før jeg begyndte at behandle mit hår med en masse varme, farve og andre skadelige ting.

Hvad er jeres favorit hårprodukter og/eller mærker?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *