Personlig udvikling

Jeg er bange for sex

terrifying GIF

Sex. En naturlig ting, som de fleste af os har. Og på en eller anden måde lader der til at eksistere en forskruet og misforstået illusion om, at sex for os alle er fantastisk og ukompliceret.

I dag skal det handle om, når forholdet til sex bliver anstrengt eller præget af frygt og skam. Et emne, jeg aldrig før har berørt på bloggen – og faktisk kun talt om i strengeste fortrolighed blandt veninderne. Men som så mange andre tabuer vil jeg gerne være med til at nedbryde det… Ved at stå frem og fortælle min historie håber jeg på at kunne skabe en større forståelse, indsigt og et fællesskab omkring noget – som trods dets manglende omtale – helt sikkert er noget, som mange rent faktisk kan relatere til.

For mig har forholdet til og synet på sex i mange år været omfattet af en stærk følelse af at være alene – og forkert. I hvert fald ikke som hos de fleste andre. Lysten til sex var nærmest ikke-ekstisterende, og jeg var 23, før jeg første gang kastede mig ud i samleje med en fyr. Det var ekstremt smertefuldt, og jeg endte med at sige fra, før vi overhovedet var kommet ordentligt i gang. Først 2 år senere prøvede jeg igen, og oplevelsen var ikke meget bedre. Nu er jeg 26, og lysten til sex er stadig meget begrænset. Faktisk er jeg lidt bange for det. Det føles grænseoverskridende og næsten pinligt at indrømme. For det er jo ikke normalt – er det?

Jeg føler i hvert fald en vis utilstrækkelighed i og med, at jeg ikke kan leve op til samfundsidealet og forventningen om, at sex er noget, vi alle har eller bør have et naturligt forhold til. Det er først for ganske nylig, at jeg er begyndt at turde åbne op for og indrømme over for både mig selv og andre, at jeg har et anstrengt forhold til det. Og en aften for blot en måned siden tog jeg den nervepirrende beslutning at skrive en besked til Sara fra programmet TVÆRS, der er et rådgivningsprogram for unge. Her kan man skrive ind og dele nogle af de udfordringer og svære situationer, man går igennem.

Min besked blev af Sara modtaget med en helt utrolig hjertevarm forståelse og ikke mindst respekt. Jeg fik mig efterfølgende en rigtig god snak med hende over telefonen, og det endte ud i, at jeg sagde ja til at dele min historie via det ugentlige radioprogram, som TVÆRS afholder på P3 søndag aften… Og i aften er jeg altså gæst!! Jeg er edderspændt og nervøs, men jeg føler mig ganske tryg og i gode hænder hos Sara og hendes dygtige kolleger.

Hvis du synes, det lyder interessant, kan du jo lytte med i aften kl. 20.03 på P3, når jeg sammen med den skønne vært Sara Bovin tager den åbne og ærlige snak om sex, og hvordan det har påvirket mit liv at have et så anstrengt og på mange måder skamfuldt forhold til det. Jeg håber selvfølgelig, at der sidder nogen derude og lytter med, som vil kunne drage noget fra programmet. Og så håber jeg ikke mindst selv at gå derfra med et par gode råd i bagagen.

Det er i hvert fald vigtigt at få talt om dét, der er svært, for man kan hurtigt komme til at føle sig alene uden at ane, at der faktisk er mange andre, som deler det samme syn eller går igennem lignende udfordringer, som dem man selv står i.

Jeg håber, I vil tage rigtig godt imod dette indlæg og ikke mindst programmet, hvis I lytter med i aften. Og så er I som altid velkommen til at kommentere eller (hvis du ikke ønsker at gøre det i det offentlige rum) skrive en besked til mig via bloggens Facebook profil.

Sidst men ikke mindst håber jeg, I vil tage godt og kærligt imod min åbenhed♡

2 Comments

 • Anne-Mette Højbjerg

  Hvor er det stærkt gået! Og skønt at du åbner op for den debat.

  Nu er min situation på ingen måde den samme som din, men sex er for mig også noget jeg helst holder mig langt fra.Tanken om det giver mig kvalme, angst og dårlige minder. Mit skyldes overgreb og tvang til sex, så jeg har på ingen måde et naturligt forhold til det.

  Kram og respekt herfra

  – Anne-Mette Højbjerg – http://www.giz-blog.dk

  • Louise L

   Kære Anne-Mette,

   Tusind tak for din kommentar! Jeg er utrolig ked af at høre, hvad din angst og frygt skyldes. Jeg håber virkelig, at du får noget hjælp og støtte til at håndtere det, for det må godt nok være svært. På en måde er det rart at vide, at man ikke er alene om at have et besværet forhold til sex – også selvom vores baggrunde og historier er forskellige. Så tak for din åbenhed og søde ord.

   Kærlige tanker og kram til dig <3

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *