Hverdagsliv,  Job/uddannelse,  Personlig udvikling,  Træning og sundhed

Det der med nytårsfortsæt…

Vi kan nu skrive et nyt år i kalenderen, og for mange af os fører det per tradition et par udvalgte nytårsfortsæt med. Jeg er både modstander og tilhænger af nytårsfortsæt. Problemet med dem er, når man sigter for højt og ikke når halvvejs gennem januar, før de er droppet igen. For mig resulterer det bare i skuffelse og hovedbanken over min egen utilstrækkelighed.

Men hvorfor er det, vi har det her behov for at sætte os selv i en direkte kurs mod fiasko? Ofte ved vi jo godt selv, når vi fx siger til os selv, at vi aldrig mere vil spise/drikke sukker, at vi allerede efter en uge vil sidde med kæmpe chokolademund og skamme os. Skamme os over ikke at kunne leve op til de forventninger/krav, vi så gerne vil kunne overholde.. Men hvorfor er det lige, det er så vigtigt for os??

 

704fb11a-9414-4617-9977-c859c8410760

Måske tror vi, at vil blive et bedre eller gladere menneske af tabe os 5 kilo eller stige en tak op ad karrierestigen. Man bliver måske en tand sundere eller tjener lidt flere penge, men det er altså ikke nogen selvfølge, at vi deraf får et bedre liv med større indre balance.

Lad mig fortælle jer en hemmelighed (den hemmelighed vi inderst inde godt kender, men alligevel hvert år narrer os selv til at tro, at vi kan overkomme).. Når vi sætter kursen for højt, ender vi med at skuffe os selv. Så dét, der startede ud med gode intentioner, ender med at slå dig helt ud af kurs, og du får det værre end udgangspunktet.

Dermed siger jeg selvfølgelig ikke, at nytårsfortsæt er en dårlig idé, for som udgangspunkt er jeg stor fan af, at man forsøger at sætte ord på nogle af de mål/drømme man har. At visualisere dem kan hjælpe til at gøre dem langt mere målbare og overkommelige. Man bør dog lige have i mente, at de skal være realistiske og tage eventuelle tidligere mislykkede forsøg i betragtning.

Mine nytårsfortsæt er sjældent særlig specifikke eller tidsbestemte, da jeg simpelthen har dårlig erfaring med det. Mine nytårsfortsæt er desuden til den lidt utraditionelle side. Et af mine nytårsfortsæt i år er fx, at jeg gerne vil blive bedre til at mærke mine følelser samt øve mig i at trække vejret dybere ind. Generelt set vil jeg gerne føle mig i bedre balance med min egen krop. Andre eksempler på lidt mere utraditionelle nytårsfortsæt kunne være at danse mere og vildere eller springe ud i flere nye ting.

Vi er selvfølgelig alle forskellige, og hvad der virker for mig, virker ikke nødvendigvis for dig. Måske er du typen, der har brug for mere specifikke detaljer omkring dine mål. Bare husk og pas på med at gøre dem alt for urealistiske, for det er sjældent, der kommer noget godt ud af det for dig selv.

Kærlige nytårstanker herfra♡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *