Personlig udvikling

Er jeg så voksen nu?

22850431_10155964830750209_764241293_o

Forleden kunne jeg fejre min 26-års fødselsdag, og det lyder jo virkelig VOKSENT. Men er det så meget anderledes at fylde 26? Not really…Det er præcis som at fylde 25 eller 24 eller 23 og sikkert også ligesom at fylde 30 eller 40. Jeg er blevet et år ældre på papiret, men i virkeligheden ER alder jo bare et tal. Det lyder så åndsvagt klicheagtigt, men det er jo sandt!

Jeg kan vitterligt ikke mærke den store forskel på nu, og da jeg fyldte 20. Sorry til alle de, der troede, at man som 26-årig er SÅÅÅ meget mere moden og voksen. Okay, det første måske. Men voksen… hvad betyder det overhovedet? Hvad vil det rent faktisk sige at være voksen? Og fordi man er moden, vil det så sige, at man er voksen?

Selvfølgelig modnes vi med alderen. Jo ældre vi bliver, jo flere erfaringer får vi med i bagagen. Og af erfaringer kommer læring og ofte en øget selvindsigt. Og jeg kan da også mærke, at meget har ændret sig på den front de sidste 5-6 år. Jeg ved meget mere om, hvilke svagheder, jeg har, og hvilke styrker jeg besidder, og samtidig har jeg lært og lærer fortsat at korrigere mellem disse bedst muligt ved at udfordre mine svagheder og udnytte min styrker.

Jeg vil derfor mene, at jeg er modnet en del med alderen. Med lad os lige vende tilbage til spørgsmålet: Er jeg så voksen? Når vi fylder 18, må vi køre bil, købe spiritus og komme ind på de fleste diskoteker. Vi får også ansvaret for at varetage vores egen økonomi, og vi er ikke længere lovmæssigt afhængige af vores forældre. Men bare fordi vi har et større ansvar, betyder det i mine øjne IKKE, at man er voksen.

For mig at se indebærer det at være voksen – ud over at man er moden – at man har et ansvar, som man rent faktisk er stand til at varetage. For jeg tror sagtens, man kan være moden på rigtig mange punkter men samtidig have svært ved at leve op til ansvaret om f.eks. at styre sin egen økonomi. Det sidste er jeg stadig ved at lære.

Derfor, hvis du spørger mig, så er jeg ikke voksen. På papiret vil jeg umiddelbart mene, at man burde indgå i de voksnes rækker, når man har rundet de 25. Men ud fra min egen definition af begrebet voksen ovenfor er jeg jo faktisk ikke helt voksen endnu, selvom jeg er fyldt 26. Og indeni tror jeg faktisk aldrig, jeg kommer til at FØLE mig som voksen. Men jeg ved det ikke.

Så lad mig lige slutte af med at gentage klichéen. Alder er for dælen bare et tal! Det, der er vigtig, er at du er sund og rask og har det godt! Og at du har folk omkring dig, som du holder af, og som holder dig ung i sindet og ikke mindst glad for livet♡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *