Personlig udvikling,  Skønhed/mode

Glimmer på og op på kaminhylden

 glitter glitter toss GIF

I torsdags var jeg til foredrag med Hella Joof, hvilket var en vidunderligt underholdende og samtidig lærerig oplevelse. Foredraget var den perfekte kombination af mave-krampende GRIN og tankevækkende øjenåbnere om livets store udfordringer og herligheder.

Måske har du hørt om/læst hendes nye bog Papmaché-reglen? Heri fortæller Hella om de uskrevne “leveregler”, som vi alle lever efter, og ved at være opmærksom på disse regler, og hvad de gør ved os, kan vi gøre det nemmere for os selv. I foredraget fortalte Hella om et udpluk af disse leveregler, og her er mine udvalgte højdepunkter:

GLIMMER PÅ: Vores hjerner er noget gammelt bras fra stenaldertiden. Den er genetisk trænet til at lede efter faresignaler. Det betyder også, at positiv tænkning IKKE forekommer os naturligt. Vi er nødt til at anstrenge os for at lægge mærke til de gode ting i livet, fordi vores hjerner helt automatisk opfanger det negative bedre. Derfor er det simpelthen utroligt vigtigt, at vi husker at værdsætte selv de allermindste gode ting her i livet, uanset om det er noget så banalt som et godt tilbud på kanelsnegle ved bagen.

Når vi oplever gode ting, skal vi huske at putte glimmer på og sætte dem op på kaminhylden. Det er selvfølgelig ikke ment i bogstavelig forstand, at vi skal tage noget glimmer, spraye det på og sætte dem op på en kaminhylde, men rent MENTALT skal vi huske at sætte pris på disse ting, værdsætte dem og bevare dem i sted i vores bevidsthed, hvor vi ikke bare lader dem fortrænge af mylderet af negative oplevelser.

ET NULSUMSSPIL: Ifølge Hella er vi opdraget med, at livet er et nulsumsspil. Hver gang, der sker noget godt for nogen, tror vi, det betyder, at der er mindre til os andre. Med denne tankegang er helt forkert, for i virkeligheden er det faktisk netop en god ting for os, når andres drømme går i opfyldelse. Det beviser blot, at det godt KAN lade sig gøre. Derfor bør vi både glæde os på deres og vores egne vegne, når deres drømme går i opfyldelse.

RUB & STUB: De fleste af os har oplevet at være misundelige på andre. Vi kigger på deres liv og tænker; neeej, hvor er de bare heldige, fordi de har det og det… Men hvis vi vi fik muligheden for at bytte vores liv ud med en andens (ikke bare en del af vores liv, men det HELE), ville vi så gøre det? Da Hella stillede publikum dette spørgsmål, var der INGEN, som rakte hånden i vejret. I virkeligheden er der jo faktisk ingen af os, der vil af med ALT, hvad vi har. Vi har alle nogle ting i vores liv, som er værdifulde, og som vi er taknemmelige for. Og det er netop de ting, vi skal huske at værdsætte og drysse ekstra meget glimmer på… glimmer på og op på kaminhylden!

BROK: Når vi brokker os er det i virkeligheden, fordi vi har et valg. Og ifølge Hella kan vi enten gøre noget ved det, eller vi kan stoppe med at brokke os. Mange af os er gode til at fortsætte med at brokke os uden rent faktisk at forsøge at ændre noget ved den uønskede sitation. Men hvis vi bliver ved med at brokke os på den måde, kommer vi faktisk til at tro, vi er underlagt noget, som er uden for vores kontrol. Og selvfølgelig kan der være nogle ting, som gør, at vi føler os fastlåst i en uønsket situation, og som vi ikke “bare” føler, vi kan ændre. Men i de situationer skal vi i stedet for at blive med at brokke os, acceptere det og så blive bedre til at putte glimmer på de gode ting, vi kan finde i den sitation, vi er i.

LYKKELIG = TAKNEMMELIG: Lykkelige mennesker er altid taknemmlige. Derfor må vi ikke glemme at sætte pris på selv de helt små ting – de banale ting. For faktisk er de mest værdifulde ting i livet banale… Det, der gør os lykkelige, er nogenlunde de samme ting… Når nogen roser os, holder om os, når noget går godt. Så når vi oplever dem, er det glimmer på og op på kaminhylden!

Det var meget INSPIRENDE at høre Hella stå og fortælle om disse regler og hendes erfaringer med dem igennem sit eget liv. Jeg er simpelthen fascineret af den kvinde! Der er spræl i hende, og så har hun en evne til at formidle sine historer og sin viden på en både grinagtig og samtidig seriøs måde. Jeg kan helt klart anbefale jer at tage ind og høre hendes foredrag, hvis I får muligheden. Det er hvert fald en oplevelse, der er værd at spraye MASSER AF GLIMMER PÅ!!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *