Mad/opskrifter

Koldskålstærte – den lækreste sommerdessert

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opskriften har jeg fundet på bloggen Food Salute.

Opskrift (ca. 10 pers):

Kammerjunkebund:
300 gram kammerjunkere
160 gram smør

Koldskålsmousse:
4 blade husblads
80 gram sukker
5 spsk. citronsaft
Kornene fra 1 vaniljestang
2 dl piskefløde
2 dl kærnemælk

Fremgangsmåde:
Kom kammerjunkerne i en pose og knus dem fint med en kødhammer/kagerulle. Smelt smørret og bland det i kammerjunkerne. Fordel massen i bunden af et tærtefad eller en springform og pres det godt ud i kanterne med en ske.

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min. Kog citronsaft op med sukker og vaniljekorn og lad det koge nogle minutter til sukkeret er opløst. Tag lagen af varmen og tilsæt husblassen. Lad lagen køle af til den er håndvarm.

Pisk piskefløden til en let skum og vend det med kærnemælken. Tilsæt et par skefulde af cremen til lagen og rør det godt ud. Tilsæt herefter lagen til resten af cremen og vend det sammen. Fordel moussen oven på kammerjunkebunden og stil den på køl i 2 timer. Server med friske bær.

Jeg bagte 3 store koldskålstærter i forbindelse med min mors fødselsdag i sidste uge, og som I nok kan se, gik jeg all in med pyntningen af kagen. Jeg overraskede endda mig selv med mine hidtil ukendte pynte-skills.

2 Comments

  • Food Salute

    Ej hvor ser det bare lækkert ud! Håber det smagte godt – jeg er selv helt vild med lige netop den opskrift 😉
    Knus Christine, Food Salute

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *